Ooh-mmm

Ooh-mmm
in Diaspora:
Photobucket Jazz Bg Times Radio

вторник, 11 октомври 2011 г.

Най-голямото световно изложение за храни и напитки - Ануга

"Ануга" изкушава отново

Българските бутикови сладка се радват на голям интерес

Българските бутикови сладка се радват на голям интерес

Плодово суши, сирене с бира или пък оцет за пиене: търсачите на силни вкусове няма да бъдат разочаровани и от новото издание на Ануга, най-голямото световно изложение за храни и напитки, в което се представя и България.

Кьолн е домакин на най-реномираната кулинарна вакханалия вече за 31-ви път, с поредните рекорди в броя на изложителите и заетите площи. Производителите и търговците, които държат на името си, просто трябва да са на "Ануга" - най-важното и решаващо средище на международната промишленост в сферата на храненето. Изложението позволява да се обсъдят всички важни въпроси в бранша, да се разискват бъдещите стратегии, да се маркират тенденциите по начин, по който другаде не е възможно. Независимо дали става дума за колбаси или замразени храни, за био-продукти или супи - витрината е в Кьолн, а оттам пътят до потребителя е най-директен.

Най-новото и най-старото са напълно съвместими

Традицията и нововъведенията са партньори на изложението "Ануга". Утвърдените марки разчитат на продуктите, с които от години държат определен пазарен дял, но винаги има място и за нещо ново - и тази година експертно жури е класирало най-впечатляващите оригинални хрумвания, на които предстои да се борят за небцето на потребителите. Като новата подправка за месо с аромат на кафе, оцетът за пиене - със свеж вкус и тонизиращ ефект, сиренето, което има бира в състава си, лютият хляб, сладкото плодово суши.

Оригиналната декорация е гаранция за


Оригиналната декорация е гаранция за "забелязване"

На другия полюс: най-старата манастирска пивоварна се явява на "Ануга" за първи път тази година. Бенедиктинските монаси, които от 1050 г. правят бира край изворите на река Дунав, също са изложили деветте си гордости - плод на стара традиция и древни рецепти. Шведската фирма "Cefour" пък се е загрижила за комфорта на любителите на виното - затова предлага бяло, червено и розе, вече налято в прозрачни пластмасови чаши с капаче от фолио отгоре - за пикник и други веселби на открито.

Българите се възползват от възможностите на "Ануга"

Обикаляйки из палатите, ще откриете и България - със сиренето, кашкавала, лютениците, меда и пастърмите. 47 от 6596-те изложители са от България, повечето български фирми са представени заедно, подпомогнати от проект, финансиран от Европейския съюз. При неизбежното сравнение с румънския сектор обаче като че ли не достига внушителност, но пък изложителите изобщо не се оплакват от липса на интерес - точно обратното. За Димитър Димитров от "Милк фемили" основните пазари са в арабския свят и страните, съседни на България, но и в Германия вече познават българските млечни продукти. Сиренето става все по-популярно - твърди той, търсенето нараства.

"Булвита" от Пловдив присъства на "Ануга" вече за трети път, перспективите за контакти и развитие са установени още в началото. Плодовите и зеленчуковите консерви на фирмата се търсят и от балканските страни, и от Испания, Италия или Великобритания. За определени специфични продукти са отворени и пазарите в Германия и Австрия. "Смятам, че "Ануга" дава уникална възможност за излизането на нови пазари и за прогнозирането на производството" - казва собственикът на "Булвита" Пламен Петричев.

Бялото българско сирене е популярно и в Германия


Бялото българско сирене е популярно и в Германия

Автор: Б. Михайлова, Редактор: М. Илчева


дв /Ooh - mmm - Вкусните гозби !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи