Ooh-mmm

Ooh-mmm
in Diaspora:
Photobucket Jazz Bg Times Radio

петък, 27 май 2011 г.

Турски гевреци Ачма



рецепта: Турски гевреци Ачма

Турски гевреци Ачма

Продукти:

500 мл (2 ч. ч.) прясно мляко
30 г прясна мая
1 ч. л. сол
3 с. л. захар
1 с.л. олио
800 г (5 ч. ч) брашно

100-150 г меко краве масло
черни маслини без костилки
1 яйце
черен сусам
Приготвяне:

• Маслините се нарязват на четвъртинки или на по-дребно.
• В голяма купа се размива маята в 1 ч ч прясно мляко заедно със захарта.
• Оставя се настрани 20-30 минути до шупване.
• Добавят се втората чаша мляко, олиото и солта.
• Омесва се тесто като постепенно се прибавя брашното.
• Меси се до меко, нелепнещо тесто.
• Купата се покрива и се оставя на топло място за 30-40 минути или докато увеличи обема си два пъти.
• Втасалото тесто се разделя на 20 еднакви парчета.
• От всяко се разточва тънка питка, която се намазва с мекото кравe масло.
• Отгоре се разпределя шепа нарязани маслини.
• Питката се навива на руло, като леко се разтяга настрани.
• Рулото се усуква на спирала, след което двата края се съединяват.
• Получават се гевреци.
• Така оформените гевреци се поставят в намаслена тава (или застлана с хартия за печене).
• Тавата се покрива, а гевреците се оставят да втасат за 20-30 минути.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Втасалите гевреци се намазват с разбито яйце и ce поръсват със сусам.
• Турските гевреци Ачма се пекат 20-25 минути.

Турски гевреци Ачма

http://www.gotvetesmen.com / Ooh - mmm : Вкусните гозби !
.
Ooh-mmm in Diaspora: 


https://pod.disroot.org/people/b9b965c067e9013515203a6137633966

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи