Турски ресторант “Бразилия” в град Пловдив със собственик Иляс Кавуранлар
ПРЕДЛАГА:
прочутия “Одрински дроб”,
Ориенталски специалитети: “бабуганеш” – рецепта от Анадола, това е патладжан, объркан с изцедено мляко, върху него има наредено пържено телешко месо /отноара/, отгоре е залято с кисело млякои и украсено с домати. Клиентите на ресторант “Бразилия” могат да избират измежду 40 вида салати. От тях особено любопитни са “Тученица”, “Манзана”, “Хумус”. А великолепната турска пица “Лахмаджун” я поръчват дори други ресторантьори за техните клиенти. Шестнадесет вида коктейли задоволяват и вкуса на най-придирчивите. Прочутите турски десерти – всеки, който ги оипта се връща отново. “Кюнефе”, кадаиф “Аманда”, “Казан диби”, печена тиква с тахан или дюля по одрински и още много вкусотии, които гъделичкат вкуса и окото.
http://braziliya.net / Оох - ммм - Вкусните гозби !
“Има неща в битието на човека, които си остават незаменими. Едно от тях е велоколепният вкус на ориенталската кухня.” Това са думи на английски лорд, вкусил ястията на Ориента. Днес обаче няма защо да пътуваме чак до Ориента, за да опитаме от това пищно удоволствие.
Собственикът на ресторант “Бразилия” Иляс Кавуранлар вече 12 години живее в Пловдив, а от 1996 г. е в ресторантьорския бизнес. Професията му се предава по наследство. Дядо ми беше най-големията майстор на пържен дроб в Одрин, разказва Иляс. Тайната на прочутия “Одрински дроб” е не само в пърженето, а и в начина на нарязване – реже се много тънко, парченцата стават като лист хартия, издава част от тайната готвачът и със самочувствие твърди: - Смело мога да кажа че, “Одрински дроб” приготвям само аз в Пловдив.
Листата с менюто в този ресторант е много изкушаваща. Ориенталски специалитети: “бабуганеш” – рецепта от Анадола, това е патладжан, объркан с изцедено мляко, върху него има наредено пържено телешко месо /отноара/, отгоре е залято с кисело млякои и украсено с домати. Клиентите на ресторант “Бразилия” могат да избират измежду 40 вида салати. От тях особено любопитни са “Тученица”, “Манзана”, “Хумус”. А великолепната турска пица “Лахмаджун” я поръчват дори други ресторантьори за техните клиенти. Шестнадесет вида коктейли задоволяват и вкуса на най-придирчивите. Прочутите турски десерти – всеки, който ги оипта се връща отново. “Кюнефе”, кадаиф “Аманда”, “Казан диби”, печена тиква с тахан или дюля по одрински и още много вкусотии, които гъделичкат вкуса и окото.
Ресторант “Бразилия” е място, където собсвеникът е главен готвач, а помощник е съпругата му Меги. Те двамата лично посрещат и настаняват гостите си, грижат се през цялата вечер те да се чувстват уюутно и доволно. Иляс приготвя храната с голям мерак. Всеки който е дошъл тук, е чорбаджия, смята той, а ние сме за да му служим. Ресторантът има 60 места в градината и още толкова вътре. Това е идеалното място за един по-интересен банкет или тържество.
И накрая стигаме до още едно незабравимо удоволствие – вечерята може да завършите като паша – изпушвайки едно наргиле с ароматен тютюн.
http://braziliya.net / Оох - ммм - Вкусните гозби !
Няма коментари:
Публикуване на коментар