

ПРЕДЛАГА:
прочутия “Одрински дроб”,
Ориенталски специалитети: “бабуганеш” – рецепта от Анадола, това е патладжан, объркан с изцедено мляко, върху него има наредено пържено телешко месо /отноара/, отгоре е залято с кисело млякои и украсено с домати. Клиентите на ресторант “Бразилия” могат да избират измежду 40 вида салати. От тях особено любопитни са “Тученица”, “Манзана”, “Хумус”. А великолепната турска пица “Лахмаджун” я поръчват дори други ресторантьори за техните клиенти. Шестнадесет вида коктейли задоволяват и вкуса на най-придирчивите. Прочутите турски десерти – всеки, който ги оипта се връща отново. “Кюнефе”, кадаиф “Аманда”, “Казан диби”, печена тиква с тахан или дюля по одрински и още много вкусотии, които гъделичкат вкуса и окото.
http://braziliya.net / Оох - ммм - Вкусните гозби !

Собственикът на ресторант “Бразилия” Иляс Кавуранлар вече 12 години живее в Пловдив, а от 1996 г. е в ресторантьорския бизнес. Професията му се предава по наследство. Дядо ми беше най-големията майстор на пържен дроб в Одрин, разказва Иляс. Тайната на прочутия “Одрински дроб” е не само в пърженето, а и в начина на нарязване – реже се много тънко, парченцата стават като лист хартия, издава част от тайната готвачът и със самочувствие твърди: - Смело мога да кажа че, “Одрински дроб” приготвям само аз в Пловдив.
Листата с менюто в този ресторант е много изкушаваща. Ориенталски специалитети: “бабуганеш” – рецепта от Анадола, това е патладжан, объркан с изцедено мляко, върху него има наредено пържено телешко месо /отноара/, отгоре е залято с кисело млякои и украсено с домати. Клиентите на ресторант “Бразилия” могат да избират измежду 40 вида салати. От тях особено любопитни са “Тученица”, “Манзана”, “Хумус”. А великолепната турска пица “Лахмаджун” я поръчват дори други ресторантьори за техните клиенти. Шестнадесет вида коктейли задоволяват и вкуса на най-придирчивите. Прочутите турски десерти – всеки, който ги оипта се връща отново. “Кюнефе”, кадаиф “Аманда”, “Казан диби”, печена тиква с тахан или дюля по одрински и още много вкусотии, които гъделичкат вкуса и окото.
Ресторант “Бразилия” е място, където собсвеникът е главен готвач, а помощник е съпругата му Меги. Те двамата лично посрещат и настаняват гостите си, грижат се през цялата вечер те да се чувстват уюутно и доволно. Иляс приготвя храната с голям мерак. Всеки който е дошъл тук, е чорбаджия, смята той, а ние сме за да му служим. Ресторантът има 60 места в градината и още толкова вътре. Това е идеалното място за един по-интересен банкет или тържество.
И накрая стигаме до още едно незабравимо удоволствие – вечерята може да завършите като паша – изпушвайки едно наргиле с ароматен тютюн.
http://braziliya.net / Оох - ммм - Вкусните гозби !

![]() | ![]() | |
![]() | ||
![]() | ![]() |
Няма коментари:
Публикуване на коментар