Ooh-mmm

Ooh-mmm
in Diaspora:
Photobucket Jazz Bg Times Radio

вторник, 8 март 2011 г.

Рамазан Татлъсъ (Сладкиш "Рамазан")

3 чашки ориз,4 чаши вода,4 чаши мляко,2 чашки захар,3 лъжици масло или маргарин,2 яйца,1 лъжичка сол

За сиропа:1 чаша захар,3/4 вода,1 лъжичка лимонов сок
***
Сваряваме ориза в 4 чаши вода,докато омекне.

Изцеждаме и го пускаме във врялото мляко.

Сипваме захарта,маслото и солта и оставяме всичко да ври на тих огън,докато се сгъсти.

Сваляме тенджерата от огъня и когато млякото с ориза изстине,добавяме яйцата.

Сипваме сместа в тавичка (на пласт около 2 пръста) и печем в умерена фурна до златисто.

Нарязваме сладкиша на ромбчета и го оставяме да изстине.

В това време сваряваме сиропа.

Оставяме го да ври,докато се сгъсти и с врелия сироп поливаме сладкиша.

Сервираме студен.

Шекибе Ямач

Turk news BG /
Оох - ммм (Вкусните гозби !)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи