За сиропа:1 чаша захар,3/4 вода,1 лъжичка лимонов сок
***
Сваряваме ориза в 4 чаши вода,докато омекне.Изцеждаме и го пускаме във врялото мляко.
Сипваме захарта,маслото и солта и оставяме всичко да ври на тих огън,докато се сгъсти.
Сваляме тенджерата от огъня и когато млякото с ориза изстине,добавяме яйцата.
Сипваме сместа в тавичка (на пласт около 2 пръста) и печем в умерена фурна до златисто.
Нарязваме сладкиша на ромбчета и го оставяме да изстине.
В това време сваряваме сиропа.
Оставяме го да ври,докато се сгъсти и с врелия сироп поливаме сладкиша.
Сервираме студен.
Шекибе Ямач
Turk news BG / Оох - ммм (Вкусните гозби !)
Няма коментари:
Публикуване на коментар