Ooh-mmm

Ooh-mmm
in Diaspora:
Photobucket Jazz Bg Times Radio

сряда, 3 август 2011 г.

Кюфтета и кебапчета с бамбук



Кюфтета с бамбук заляха Шумен

Домакини се майтапят в нета, че готвят по фън шуй

Кюфтета и кебапчета с бамбук готвят жените в Шумен. След чорапите с бамбук и матраците с бамбукови нишки каймата с бамбук истински озадачи шуменските домакини тези дни. "Защо в каймата ми има бамбук! Сега видях на етикета. Във вашата как е?", пита млада жена приятелите си във Фейсбук. Те пък от своя страна я майтапят, че кюфтетата й щели да бъдат по китайски и по изискванията на фън-шуй.
Проверка на "Стандарт" в месарските магазини в Шумен показа, че наистина съставката е изписана на пакетчетата с говежда и агнешка кайма, произведена в месокомбината в Свищов. Наред с месото, соевите протеини, стабилизаторите и антиоксидантите на етикета си пише, че продуктът съдържа и бамбукови фибри.
Оказа се, че рецептата с бамбука е непозната и за инспекторите от агенцията по безопасност на храните в Шумен. Те заявиха, че никога не са чували в каймата да се слага бамбук.
Технолог от комбината в Свищов обаче разясни, че бамбуковите фибри се използват като средство за абсорбиране на влагата в месото, за да не се задържа вода в пакетчетата. Други технолози използвали пшеничените фибри, които също "изпиват" водата.
Кръстана Тасева

в ст / Ooh - mmm : Вкусните гозби !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи