Шишчета от миди с кокос са сред специалитетите на тазгодишния “Миден и рибен фест” в Каварна
03 септември 2011
Каварна. Много бира и морски деликатеси привличат гостите на тазгодишния “Миден и рибен фест” в Каварна, предаде кореспондентът на Радио “Фокус” – Варна. Освен традиционната пържена рибка (попчета и малък карагьоз) почитателите на морската кухня могат да опитат шишчета от черноморски миди – натюр, със зеленчуци, панирани и с кокос. Предлагат се миди по бургаски (с ориз, морков и девисил), както и кюфтенца от месо на черна мида, оваляни в сусам. Пържените картофки и поничките са за онези, които обичат морето, но не и неговите обитатели във формата на храна. В първата вечер на феста в съревнование са два отбора – тези на рибарите от Каварна и Балчик. Те майсторят традиционни рибни специалитети по различни способи и всичко се случва на открито, на площада в морския град. Тълпата от любопитни, гладни и жадни расте непрестанно. Кметът Цонко Цонев също е сред множеството. Според него съчетанието - морска кухня и хубав рок, е обещание за добре прекарана вечер, близо до морето, на финала на един вълнуващ летен ден.
Жулиета НИКОЛОВА
иаф / Ooh - mmm : Вкусните гозби !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар