Kоприва с пролетни подправки
Продукти: половин килограм млада коприва, една връзка пресен зелен лук, половин чаена чаша ориз, една чаена лъжичка доматено пюре, една връзка магданоз, една връзка джоджен, 4-5 супени лъжици олио, сол.
Начин на приготвяне: почистената и измита коприва се посолява и след един час се измива отново.
Нарязва се на ситно заедно с лука и се задушава в олиото.
Добавят се доматеното пюре, оризът и ситно нарязаните магданоз и джоджен.
Ястието се залива с 2 чаени чаши гореща вода и се вари 20 минути.
Поднася се студено с кисело мляко.
( 19 - 25Март,Година:15,Брой:12,в."Заман")
Оох - ммм (Вкусните гозби !)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар