Döner Kebab – Агнешко печено на скара
време на приготвяне:
60 min
брой порции:
4
трудност:
лесна
Турско ястие с агнешко, печено на вертикална въртяща се скара, сервирано в турски хляб.
Описание на продукта
Dönerkebab – е най-известното на света ястие от турската кухня. Напомня арабската Шуарма и гръцкия Гирос, но както съставките, така и добавките са различни.
Оценка на потребителите:
Невероятна
Продукти, използвани в рецептата
Съставки
300 г зеле (червено и бяло)
100 г салата айсберг
1 свежа краставица
1 голяма глава лук
4 домата
сол
пипер
1 чушка
2 лъжици бульон от кубче (намачкайте)
500 г месо (най-добре телешко)
5-6 лъжици олио
1 турски хляб екмек
Начин на приготвяне
- Нарежете листата от червеното и бяло зеле, заедно с краставицата на тънки ивици,след което поръсете с намачкото кубче бульон и разбъркайте.
- Нарежете доматите и лука.
- Загрейте в тиган олио и запържете месото смесено с лука.
- Подправете на вкус и продължете пърженето докато месото не стане хрупкаво.
- Разрежете хляба на 4 части, разрязвайки го на дължина, запечете или запържете за кратко.
Начин на сервиране:Когато хлябът стане топъл го напълнете с месо и останалите добавки. Полейте всичко с традиционния турски млечно-чеснов сос.
http://www.bonduelle.bg / Ooh - mmm : Вкусните гозби !
Няма коментари:
Публикуване на коментар