Ooh-mmm

Ooh-mmm
in Diaspora:
Photobucket Jazz Bg Times Radio

петък, 27 май 2011 г.

Döner Kebab – Агнешко печено на скара

Döner Kebab – Агнешко печено на скара

време на приготвяне:
60 min
брой порции:
4
трудност:
лесна
Турско ястие с агнешко, печено на вертикална въртяща се скара, сервирано в турски хляб.
Описание на продукта

Dönerkebab – е най-известното на света ястие от турската кухня. Напомня арабската Шуарма и гръцкия Гирос, но както съставките, така и добавките са различни.



Оценка на потребителите:
Невероятна

Продукти, използвани в рецептата
Съставки

300 г зеле (червено и бяло)
100 г салата айсберг
1 свежа краставица
1 голяма глава лук
4 домата
сол
пипер
1 чушка
2 лъжици бульон от кубче (намачкайте)
500 г месо (най-добре телешко)
5-6 лъжици олио
1 турски хляб екмек

Начин на приготвяне
  • Нарежете листата от червеното и бяло зеле, заедно с краставицата на тънки ивици,след което поръсете с намачкото кубче бульон и разбъркайте.
  • Нарежете доматите и лука.
  • Загрейте в тиган олио и запържете месото смесено с лука.
  • Подправете на вкус и продължете пърженето докато месото не стане хрупкаво.
  • Разрежете хляба на 4 части, разрязвайки го на дължина, запечете или запържете за кратко.


Начин на сервиране:Когато хлябът стане топъл го напълнете с месо и останалите добавки. Полейте всичко с традиционния турски млечно-чеснов сос.


http://www.bonduelle.bg / Ooh - mmm : Вкусните гозби !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи