Продукти:
за порции
* 6 тиквички
* 150 мл. зехтин
* За пълнежа:
* 50 г ориз
* 1 глава червен лук
* 1 глава лук
* 25 г шам фъстък
* 1 ч.л. бахар
* 1 ч.л. захар
* 2 ч.л. джоджен
* сол
* 1 1/2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне на Пълнени тиквички по ориенталски:
На измитите тиквички (6 бр) им се отрязват капачетата откъм дръжките и с тънък и остър нож се издълбава вътрешността им. В зехтина (150 мл.) се запържват нарязаните глави лук, шам фъстъкът (25 г), бахарът (1 ч.л.), лъжичка захар, джодженът (2 ч.л.) и измитият ориз (50 г). Разбърква се на умерен огън, докато оризът стане прозрачен. Добавят се солта и вътрешността от издълбаните тиквички. С получената смес се напълват тиквичките и се нареждат в тавичка. Добавя се малко мазнина, сол на вкус и вода (1 1/2 ч.ч.). Ястието се пече на фурна около 30 минути при 200 градуса.
1001 РЕЦЕПТИ / Оох - ммм - Вкусните гозби !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар