Ooh-mmm

Ooh-mmm
in Diaspora:
Photobucket Jazz Bg Times Radio

петък, 27 май 2011 г.

Екмек - турски хляб

Екмек - турски хляб

време на приготвяне:
240 min
брой порции:
4
трудност:
средно трудна
Хубав хляб към ястия на скара или към гирос.
Описание на продукта


Оценка на потребителите:
Невероятна
Продукти, използвани в рецептата
Съставки

500 г брашно
10 г сол
1 лъжица трапезен зехтин
10 г захар (или 2 лъжички мед)
пакет суха мая (или половин кубче обикновена)
350 мл вода
яйце

Начин на приготвяне
  • След смесване на всички съставки, ги мачкайте около 8 минути, докато се получи смес, която може да се оформя.
  • Намажете купата с олио и прехвърлете там тестото, оставете за около 1,5 часа.
  • След като тестото втаса го поставете на плота с хартия за печене, разделете на две части, залепете две кръгли или елипсовидни парчета.
  • Счупете и разбийте яйцето, добавете лъжичка вода и намажете с него повърхността на хляба.
  • Направете дълбоки дупки с пръсти и поръсете всичко със сусам и ким.
  • Оставете за около още 20 минути.
  • Печете около 7-9 минути при температура 250 C°.

http://www.bonduelle.bg / Ooh - mmm : Вкусните гозби !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи