Екмек - турски хляб
време на приготвяне:
240 min
брой порции:
4
трудност:
средно трудна
Хубав хляб към ястия на скара или към гирос.
Описание на продукта
Оценка на потребителите:
Невероятна
Продукти, използвани в рецептата
Съставки
500 г брашно
10 г сол
1 лъжица трапезен зехтин
10 г захар (или 2 лъжички мед)
пакет суха мая (или половин кубче обикновена)
350 мл вода
яйце
Начин на приготвяне
- След смесване на всички съставки, ги мачкайте около 8 минути, докато се получи смес, която може да се оформя.
- Намажете купата с олио и прехвърлете там тестото, оставете за около 1,5 часа.
- След като тестото втаса го поставете на плота с хартия за печене, разделете на две части, залепете две кръгли или елипсовидни парчета.
- Счупете и разбийте яйцето, добавете лъжичка вода и намажете с него повърхността на хляба.
- Направете дълбоки дупки с пръсти и поръсете всичко със сусам и ким.
- Оставете за около още 20 минути.
- Печете около 7-9 минути при температура 250 C°.
http://www.bonduelle.bg / Ooh - mmm : Вкусните гозби !
Няма коментари:
Публикуване на коментар