Необходими продукти :
Време за приготвяне: 60-70 мин
* 1 кг агнешко месо
* 2 с.л. краве масло
* 1 с.л. олио
* 1 глава кромид лук
* 1 с.л. доматена салца
* вода
За заливката
* 500 гр прецедено кисело мляко
* 1 в.ч. брашно
* 2 в.ч. месен бульон
* 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
1. Нарязаното на хапки месо се задушава с накълцания лук и доматената салца.
2. Прибавя се вода, колкото да покрие месото.
3. Оставя се на среден огън докато месото омекне напълно.
4. Готово, се прецежда от водата и се разстила на дъното на огнеупорна тава.
5. Водата, в която е сварено месото се прекарва през цедка и отново се връща на котлона.
6. С постоянно бъркане се прибавя пресятото брашно,а след това и киселото мляко.
7. Вари се докато се докато се сгъсти.
8. След като стане готово,при много слаб огън се прибавят двата жълтъка.
9. Бърка се добре 2-3 мин, след което сместа се излива върху месото в тавата.
10. Пече се до златисто на 200°С, в предварително загрята фурна.
http://www.baklavata.com / Ooh - mmm : Вкусните гозби !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар