Ooh-mmm

Ooh-mmm
in Diaspora:
Photobucket Jazz Bg Times Radio

петък, 11 март 2011 г.

Кадаиф по ориенталски

Кадаиф по ориенталски

ПРОДУКТИ:
1 опаковка кадаиф от 350 или 400 г; 1 л вода; 1 кг захар; парче лимон; 1 ч чаша фино смлени орехи; 100 г краве масло.

ПРИГОТВЯНЕ:
Прави се сироп от захарта, водата и лимона.

След което тавата се намазва с малко от сиропа и малко масло.

Тогава се разстила 1 пръст кадаиф.

С друга тава малко по-малка от първата се притиска кадаифът.

След това се слага от орехите и парченца масло и пак се слага кадаиф и пак се натиска с тава.

Отгоре се слага останалото масло и се похлупва така, че да натиска кадаифа силно за 5 до 10 часа.

После се пече до червен цвят на предварително загрята фурна на 180 градуса.

След което се залива с охладения сироп.


вмо / Оох - ммм (Вкусните гозби !)

Още:
Турският ресторант Т and М club мами с агнешки специалитети и наргилета !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи