Кадаиф по ориенталски
ПРОДУКТИ: 1 опаковка кадаиф от 350 или 400 г; 1 л вода; 1 кг захар; парче лимон; 1 ч чаша фино смлени орехи; 100 г краве масло.
ПРИГОТВЯНЕ: Прави се сироп от захарта, водата и лимона.
След което тавата се намазва с малко от сиропа и малко масло.
Тогава се разстила 1 пръст кадаиф.
С друга тава малко по-малка от първата се притиска кадаифът.
След това се слага от орехите и парченца масло и пак се слага кадаиф и пак се натиска с тава.
Отгоре се слага останалото масло и се похлупва така, че да натиска кадаифа силно за 5 до 10 часа.
После се пече до червен цвят на предварително загрята фурна на 180 градуса.
След което се залива с охладения сироп.
вмо / Оох - ммм (Вкусните гозби !)
Още:Турският ресторант Т and М club мами с агнешки специалитети и наргилета !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар