Рецепти
Абант кебап
Продукти : 2 патладжана; 200 г телешко месо, нарязано на хапки; 7-8 гъби; 100 г настърган кашкавал; 2 домата; 1 глава кромид лук; 2 чорбаджийски чушки; 1 с. л. краве масло; 2 с. л. доматена салца; магданоз; черен пипер; сол
ПРИГОТВЯНЕ: Нарязаното на хапки месо се задушава без мазнина със ситно нарязания лук.
След като месото поомекне, се долива 1 чаша топла вода, подправя се с малко сол и се вари, докато водата се изпари.
Прибавят се кравето масло и нарязаните на дребно гъби.
Оставя се на среден огън, докато водата, която пуснат гъбите, се изпари.
Добавят се нарязаните чорбаджийски чушлета, обелените и нарязани на кубчета домати.
Подправя се с черен пипер и ситно накълцания магданоз и се оставя да ври до готовност.
Междувременно патладжаните без да се обелват, се разполовяват.
Леко се запържват в сгорещено олио.
След като се извадят, се слагат в тава, дъното на която е постлана с кухненска хартия, която ще попие излишната мазнина.
Вътрешността на патладжаните се издълбава, намачква се с вилица и се разбърква с готовото месо.
Патладжаните се запълват с приготвената плънка, заливат се с размитата с малко вода салца и се пекат в предварително загрята на 200 °С фурна.
Няколко минути преди да се извади от фурната, готовият кебап се поръсва с настъргания кашкавал.
Запича се, докато кашкавалът хване коричка.
вмо / Оох - ммм (Вкусните гозби !)
Още:Турският ресторант Т and М club мами с агнешки специалитети и наргилета !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар