Ooh-mmm

Ooh-mmm
in Diaspora:
Photobucket Jazz Bg Times Radio

петък, 11 март 2011 г.

Абант кебап

Рецепти

Абант кебап


Продукти :
2 патладжана; 200 г телешко месо, нарязано на хапки; 7-8 гъби; 100 г настърган кашкавал; 2 домата; 1 глава кромид лук; 2 чорбаджийски чушки; 1 с. л. краве масло; 2 с. л. доматена салца; магданоз; черен пипер; сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязаното на хапки месо се задушава без мазнина със ситно нарязания лук.

След като месото поомекне, се долива 1 чаша топла вода, подправя се с малко сол и се вари, докато водата се изпари.

Прибавят се кравето масло и нарязаните на дребно гъби.

Оставя се на среден огън, докато водата, която пуснат гъбите, се изпари.

Добавят се нарязаните чорбаджийски чушлета, обелените и нарязани на кубчета домати.

Подправя се с черен пипер и ситно накълцания магданоз и се оставя да ври до готовност.

Междувременно патладжаните без да се обелват, се разполовяват.

Леко се запържват в сгорещено олио.

След като се извадя
т, се слагат в тава, дъното на която е постлана с кухненска хартия, която ще попие излишната мазнина.

Вътрешността на патладжаните се издълбава, намачква се с вилица и се разбърква с готовото месо.

Патладжаните се запълват с приготвената плънка, заливат се с размитата с малко вода салца и се пекат в предварително загрята на 200 °С фурна.

Няколко минути преди да се извади от фурната, готовият кебап се поръсва с настъргания кашкавал.

Запича се, докато кашкавалът хване коричка.


вмо / Оох - ммм (Вкусните гозби !)

Още:
Турският ресторант Т and М club мами с агнешки специалитети и наргилета !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи